Zászlókészítés

 • Zászlók alapanyaga

  A zászlók anyaga leggyakrabban a 110 g/m2-es sűrűségű hurkolt poliészter.

  Gyártási eljárások

  A zászlók háromféle eljárással készülhetnek.
  Varrással
  Diszperziós szitanyomással
  Digitális textilnyomással.

  Gyártható méretek

  Varrással a különböző színű zászlóanyagokból tetszőleges méretű zászlók készíthetők. A színes zászlóanyagok szélessége 153 cm.
  Diszperziós szitanyomással 2 x 6 m.
  Digitális nyomtatással 2,2 szélességben, tetszés szerinti hosszúságú zászló készíthető.

 • A zászlók konfekcionálása

  A zászlók formája jellemzően álló, ritkábban fekvő téglalap, nagyon ritkán trapéz, vagy történelmi zászlóknál ún. "kígyónyelves". A zászlók szélei minden esetben dupla biztonsági varrással vannak körbe szegve, a zászlórúd felőli oldalon szegőszalaggal, és 0,6 - 1 m távolságra elhelyezett műanyag karabinerekkel vannak ellátva. Igény esetén a műanyag karabinerek helyett rozsdamentes fém ringlivel is tudjuk szállítani a zászlókat.

 • Varrással készített zászlók

  Varrással készülhet például a magyar zászló, amelyet piros, fehér, zöld színű zászlóanyagból varrunk össze. Ennek az eljárásnak az előnye az egyszerűségében rejlik.

 •  

 • Diszperziós szitanyomással készített zászlók

  Diszperziós szitanyomással tudjuk elkészíteni azokat a zászlókat, amelyek legfeljebb 8 direkt színből állnak, és a gyártandó mennyiség (a színek számától függően) nem kevesebb 8-15 db-nál. A színek mindkét oldalon egyformán látszanak, élethű, tökéletes színekkel.

 •  

 • Digitális nyomtatással készített zászlók

  Digitális nyomtatással korlátok nélküli fotorealisztikus nyomatok készíthetőek, de a színek a nyomat hátoldalán néhány százalékkal eltérhetnek a nyomott oldalétól. Ez a különbség azonban kézbevételnél alig, a használat során pedig egyáltalán nem észrevehető. Egyedi és kis sorozatú zászlók készítése esetén előnyös, illetve függetlenül a darabszámtól, vannak grafikák, amelyek csak ezzel az eljárással készíthetőek el jó minőségben.