GYIK - Kérdések és válaszok

Kérdés: A sávokból álló nemzetzászlók mindegyikét el tudják készíteni varrással?
Válasz: A legnagyobb részét igen, amelyek piros, zöld, kék, sárga fekete, fehér színekből állnak.

Kérdés: Reklámzászló készítésénél milyen zászlóformát javasol? Fekvőt, vagy állót?
Válasz: A logó formájától függ leginkább, de ha lehetőség van rá, akkor az álló téglalap forma kedvezőbb, mivel azt kisebb szél is könnyen „kifújja”.

Kérdés: Milyen rögzítési pontok lesznek a zászlókon?
Válasz: Elméletileg a karabineres és ringlis rögzítés is szóba jöhet, a gyakorlatban azonban szinte csak a műanyag karabineres megoldást használjuk, kivéve, ha a vevő mindenképpen ragaszkodik a ringlis rögzítéshez.

Kérdés: Moshatóak a zászlók?
Válasz: Igen, 40 c-fokon moshatóak, de a fehér alapon lévő zászlók, különösen a nagyvárosi környezetben nem moshatók teljesen fehérre.

Kérdés: Mennyi garanciát vállalnak a zászlókra?
Válasz: Sajnos a zászlókra nem lehet garanciát vállalni. Az általunk is használt alapanyag a világon legáltalánosabban elterjedt 110g-os hurkolt poliészter zászlóanyag. Az élettartama attól függ, hogy a zászló mennyire „széljárta” helyre kerül. Általánosságban elmondható, hogy a zászlók élettartama 7-12 hónap között van. Nem zárható ki azonban, hogy extrém körülmények között a zászlók élettartama néhány hétre rövidül. Egy módon lehet a zászlókat megvédeni. Vihar esetén le kell vonni azokat. Legyen gyanakvó, ha valaki 12 hónapnál hosszabb élettartamot ígér a zászlóira.

Kérdés: Milyen formátumban tudom leadni a zászlótervet?
Válasz: Ajánlatkéréshez bármilyen formátum szóba jöhet, gyártáshoz azonban csak a vektoros formátumú cdr, pdf, ai, eps kiterjesztésű fájlokat tudjuk használni.

Kérdés: Nincs kész zászlótervem, csak elképzelésem. Segítene megtervezni a zászlót?
Válasz: Igen. Szívesen közreműködünk a tervek elkészítésében is, de a tervek elkészítésének díja – a bonyolultáságtól, és a variációk számától függően – külön megállapodás tárgyát képezi.

Kérdés: A színkódot megadhatom a RAL színskála szerint is?
Válasz: Nem. A színeket kizárólag a Pantone színskála alapján tudjuk fogadni, mivel a két színskála között nincs pontos megfeleltetés.